Участь Інституту ТКС у Конгресі ініціатив Східної Європи в м. Любліні

1-3 жовтня в м. Любліні (Республіка Польща) проходив щорічний Конгрес ініціатив Східної Європи. В Конгресі взяли участь керівники Інституту ТКС - Тарас Федак і Богдан Матолич. 
На пленарному засіданні представники Єврокомісії провели активну дискусію щодо проблем безпеки в країнах Євросоюзу та надання конструктивної допомоги Україні. 
В рамках Конгресу була представлена секції реорганізації систем регіонального управління та проблем енергозбереження. 
Окрім цього, керівники Інституту зустрілися з Генеральним Консулом України в м. Любліні - Василем Павлюком. В ході зустрічі було домовлено про подальшу співпрацю з питань транскордонного співробітництва, зокрема про розробку інвестиційних проектів з охорони навколишнього природного середовища. 
Також в м. Любліні Тарас Федак та Богдан Матолич зустрілися з директором Департаменту регіонального розвитку Маршалковського уряду Люблінського воєводства - Богданом Кавалком. 
На зустрічі йшлося про стратегію транскордонного співробітництва Львівської, Волинської областей та Люблінського воєводства. 
До зустрічі у листопаді 2015 р. Інститут ТКС підготує відповідні пропозиції, які будуть враховані в погодженому договорі.