Новий міжнародний пункт пропуску «Грушів-Будомєж»

Нещодавно на польсько-українському кордоні було відкрито ще один пункт пропуску для транспортного сполучення «Грушів-Будомєж».  Село Груші знаходиться в Яворівському районі Львівської обл. на відстані 85 км від обласного центру.
З польської сторони перехід примикає до с. Будомєж Любачівського повіту, Підкарпатського воєводства, що є майже в чотири рази меншим від українського Грушева.
Як інформує Львівська митниця, з початку відкриття митний пункт завантажений навіть не на 10%, що пояснюють поганою якістю доріг з українського боку.
Особливістю цього пункту є те, що тут збудований один спільний пункт пропуску для  українських та польських прикордонних служб. Це значно пришвидшить процедуру проходження митного контролю. При цьому проходити митний контроль потрібно лише на польському боці, оскільки пункт пропуску збудований на польській території. Також для забезпечення швидкого проходження через державний кордон було обладнано 17 смуг руху.
Фінансування будівництва пункту забезпечив Європейський Союз. Україна зі свого боку забезпечила будівництво дороги до нього, але з великим запізненням, що і гальмувало відкриття цього пункту.  
Новий міжнародний митний пункт «Грушів-Будомєж» надасть додаткові можливості розвитку транскордонного співробітництва України і Польщі.