Круглий стіл на тему: "Єврорегіони як інноваційна форма розвитку транскордонного співробітництва України"

Президент Інституту транскордонного співробітництва та європейської інтеграції Федак Т.В. візьме участь у засіданні "круглого столу" на тему: "Єврорегіони як інноваційна форма розвитку транскордонного співробітництва України", яке відбудеться 17.10.2013р. у м. Львові в приміщенні Львівської обласної державної адміністрації.
Організаторами круглого столу  виступають Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові (http://lv.niss.gov.ua/), Львівська ОДА, Львівська обласна рада, Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна".

Мета цього заходу -  виявлення чинників, узагальнення перешкод, обґрунтування механізмів та інструментів активізації розвитку і підвищення ефективності транскордонного співробітництва регіонів України у межах єврорегіонів.

В ході засідання будуть обговорюватись наступні питання:

1.  Європейський досвід створення та розвитку єврорегіонів.

2.  Визначальні тенденції розвитку та проблеми функціонування єврорегіонів на кордонах України.

3.  Чинники конвергенції регіонів у транскордонному просторі.

4.  Шляхи та засоби підвищення ефективності організаційно-економічного забезпечення єврорегіонального співробітництва України.

5.  Пріоритети посилення конкурентоспроможності регіонів України в межах єврорегіонів.

За результатами "круглого столу" буде видано збірник матеріалів і розроблено рекомендації до Адміністрації Президента України та інших органів державної влади і місцевого самоврядування.