Старосамбірська міська рада організувала громадські слухання з питань стратегії розвитку міста

10 серпня 2016 року в актовому залі Старосамбірської міської ради відбулася перша зустріч мешканців Старого Самбора, представників громадських організацій та журналістів на якій було обговорено Стратегію розвитку міста Старий Самбір на період з 2017 до 2020 року, про це повідомляють «Старосамбірські вісті». 
Розробник Стратегії розвитку Інститут транскордонного співробітництва і європейської інтеграції. Представила на громадське обговорення проект цього документа директор з питань науки Надія Мікула, яка наголосила, що ця стратегія розглядається як цілісний програмний підхід до ефективного використання обмежених людських, природних, матеріальних та фінансових ресурсів Старого Самбора з метою забезпечення його життєздатності та розвитку.
Доповідачка озвучила головні завдання Стратегії серед яких: формулювання бачення майбутнього стану міста та визначення його місії; проведення діагностичного аналізу його сучасного стану; виявлення головних проблем та стратегічних цілей розвитку міста; визначення першочергових цілей та завдань щодо їх досягнення, а також обґрунтування шляхів реалізації Стратегії.
Втілення у життя цього документа має за мету підвищення життєвого рівня мешканців шляхом вибору пріоритетних напрямів формування конкурентних переваг  міста  на основі  комплексного підходу до використання концепцій: “екологічно чистого міста”“розумного міста”“ревіталізації”.
Зібрання пройшло в конструктивній та діловій атмосфері. Учасники обговорення  подали ряд суттєвих пропозицій та ініціатив. Наступний етап обговорення запланували провести у вересні 2016 року.